0 800 507-727

національна гаряча лінія з питань наркозалежності та зпт

0 800 503-310

національна гаряча лінія з питань
вірусних гепатитів

Галина Корниенко, фахівчиня з адвокації Благодійного Фонду «Надія та Довіра» та Всеукраїнського об’єднання наркозалежних жінок «ВОНА» бере участь у зустрічі-консультації громадського суспільства та Управління ООН з наркотиків та злочинності (UNODC), яка проходить зараз у Відні.

У центрі уваги проблема вживання стимуляторів та поширення ВІЛ, а також проблематика жінок, які вживають наркотики ін’єкційно.

«Те, що UNODC говорить про необхідність адвокації цих спільнот — гарний знак для України», — поділилася подробицями зустрічі Галина.

Під час зустрічі представлений варіант щорічного звіту.

У ньому серед ключових цілей зазначено, що країни потребують технічної підтримки для запровадження ініціатив, які базуються на дотриманні прав людини та гендерно чутливих підходах, до національних програм та політик, спрямованих на контроль за наркотиками. Вони мають прийти на зміну каральним політикам, які негативно впливають на доступ ключових груп до необхідних сервісів.

Інший не менш важливий напрям: необхідність альтернативних підходів замість позбавлення волі. Для цього необхідно підтримати розробку нових або аналіз існуючих законів та нормативних актів.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Telegram
Pocket
Print